100 ORD.


Ni får tolka texten nedan hur ni vill. Jag förväntar mig inte att alla kommer orka läsa.

För några veckor sedan skapade jag en ny lunarstorm. (Jag vet vad ni tänker men ta det lugnt, förklaring kommer). Jag skapade den nämligen för att kunna läsa 100 ord. För er som inte vet vad det är; med hjälp av 100 ord ska man försöka skriva om ett visst ämne. Dessa ord blir sedan publicerade på förstasidan och folk får kommentera. Responsen jag fick gjorde mig alldeles varm, samtidigt som det fanns vissa som fick mig att börja skratta. Självklart finns det, och kommer alltid finnas, folk som inte har samma åsikter som en själv. Men varför då ta sig tid att läsa dessa hundra ord och sedan kommentera med "shuuuu sämsta 100 ord"? Jag står inte för att alla människor ska ha samma åsikter. Jag står för att alla ska vara olika och därigenom ha olika åsikter, tankar och liknande.

Men jag orkar inte med folk som gör sig besväret att skriva något totalt värdelöst, något som inte berör någon. 100 ord är till för att göra sin åsikt hörd och för att diskuteras. Men när var senaste gången du satt och diskuterade något starkt med någon? Ärligt nu. Dom enda jag diskuterar med nuförtiden är folk som är 30+, min kompis som är Jehovas vittne eller så gör jag något halvhjärtat försök med någon annan kompis. Svenska folket, var är passionen? Eller är vi så hjärntvättade att våra egna åsikter har glömts bort? Vad som gör mig ännu mer ilsken är ändå folk som skriver 100 ord som liknar detta:

Jag fattar inte? Varför Prata Folk så mycket skit.. När man går på stan så kollar dom snät, I skolan Känns det som dom prata Även om man inte är utsatt.. Jag för söker tänka att Dom kollar på en för att dom e avonsjuka, Att Man faktist e vacker, Och Att Dom inte har något liv, För Vad e det För liv Att säja Massa saker Kollar vad "Fett hon är" "Kolla vilka kläder" Haha.. Äre för att man inte vill bli utsatt själv eller för att man känner sig ful själv?

För det första heter hon _Bajbii_ och på hennes visningsbild visar hon mer tuttar än ansikte. Över till de 100 orden. Ämnet är bra, samt hennes åsikt och tanke bakom inlägget. Men stavningen och språket? Jag förstår inte vad det är som har hänt. Vill inte folk bli tagna på allvar längre? Vart är självrespekten och viljan att göra sin röst hörd? För några år sedan var 100 ord intressant, djupt, gripande och riktigt bra. Nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser de. Säg mig, är vi svenskar verkligen så dåliga på svenska? Och på att uttrycka oss?

Jag skrev 100 ord som blev publicerat. En tjej kommenterade inlägget och vi började diskutera. Sedan sa hon något som var en väckarklocka. "Nuförtiden är 100 ord så negativt, vi ser aldrig det positiva." Jag kollade igenom arkivet och upptäckte att hon hade helt rätt. 100 ord var fullt med negativt, utseende, världskriser, orättvisor och typiska i-landsproblem. Det hade inte varit några positiva 100 ord på nästan över en månad. Är vi så deprimerade? Tänk efter, är livet verkligen så jobbigt? Nej. Så ge dig en smäll på käften och bit ihop. Om du vaknar och tänker "nej, jag orkar inte." eller "jag är så jävla ful", tror du verkligen att din dag kommer bli glädjefylld? Absolut inte. Släng en slängkyss åt din spegelbild, gör ett glädjeskutt ut genom dörren och möt världen med ett leende. Om inte annat så har du iallafall försökt. Och mer kan vi inte begära.

Käraste läsare som orkat läsa ända hit, en eloge till er! När jag väl börjat skriva, så är det ibland helt omöjligt att sluta. Jag kan inte mer än att hoppas att ni inte känner att de senaste minutrarna är helt bortkastade. Iallafall, hatten av för er. Puss.Kommentarer
Postat av: M.e.B

Ja, systrar är toppen! =)Självklart har man en bättre dag om man vaknar och är förväntansfull och glad!! Annars är nog risk att man blir en "surgumma" på äldre dagar! ;)Jättefina foton.. Lyckans att få äga en bra kamera!

2009-02-24 @ 15:42:00
URL: http://ensammamamman2.blogg.se/
Postat av: Syster

Du skriver med hjärtat min älskade syster.

Lägg upp dina 100 ord, inte alla har skaffat nytt Lunarkonto ;)Vill hemskt gärna läsa.Älskar dig.

2009-02-24 @ 15:49:17
Postat av: Ahå

Skönt att läsa det här inlägget! :) Tycker precis som du! Själv praktiserar jag på Lunarstorm till sommarn, och 100 ord är just en utav grejerna jag har möjligheten att ändra på. Det vill säga välja ut vilka 100 ord som ska få visas där varje dag. Ska ta ett snack med redaktörn om att lägga upp lite positiva 100 ord för en gångs skull, för jag känner också att det saknas. /Abaddon @ Lunarstorm

2009-02-27 @ 18:49:34
URL: http://superahoe.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag håller ned dig! Tänker man negativt så blir allt negativt också. ;)

2009-03-04 @ 10:54:54
URL: http://groduniform.blogg.se/

Släng en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

URL/Bloggen din:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0