Since I left you.


Detta har hänt sedan jag tog en paus från bloggen:
Jag åkte till Stockholm med min fina och bodde på nya Scandic-hotellet, Victoria Tower. Bästa? Hotellfrukost!
Vi stannade till vid NK för att njuta lite av julskyltningen. Eller okej. Jag tvingade dit Johan.Innan vi åkte tillbaka (vi bodde ju ute i Kista) så köpte jag lite brända mandlar. Original, kanel och vanilj!Vi åt middag på hotellet och, iallafall jag, kände mig som världens bonde när de slängde fram menyerna som var Ipads! Lyx.Johan tog pepparstek och jag tog oxfilé med pasta, lustig kombination men himla gott!I veckan fick jag en (tidig) julklapp av en fin vän. Stört fin julklapp med. En bok för anteckningar som har omslaget "I have a dream", som sades av vår Martin Luther King.Samt ett inramat fotografi som togs i Uganda. Tack finaste du. Blev himlans rörd av det här.Har fortfarande lyckats hålla mig till "en chokladbit/lucka om dagen"! Vilket är väldigt stort med tanke på mitt förflutna. Brukar sluta med att jag öppnar alla på en och samma dag.

Ärtbullebak!! Godaste ju. Blev helt upp och ner när vi bakade på en vardagskväll istället för helgmorgon och dessutom var inte syster med. Men resultatet blev ju lika gott som alltid!Sen så har jag spenderat några timmar (eller okej, en hel natt) på sjukhus. För andra gången på ett halvår så gjorde min mage så ont att jag hade kunnat skänka bort alltihopa, så jag och mamma åkte in direkt. Och precis som förra gången misstänkte dem blindtarmen. Dock var det mycket värre i fredags än när jag åkte in i juli. Trodde jag skulle dö av smärtan ett tag. Inte hjälpte det av att nålen där de hade droppet satt utanför blodkärlet så all vätska åkte rakt ut i armen, ni anar inte hur ont det gjorde. Stor som en ballong blev armen med. Jag tackar gud för den snälla sköterskan som fixade droppet och allting. Iallafall, nu är jag hemma igen, fortfarande med den där onödiga kroppsdelen inuti kroppen som är lite öm just nu. Får jag lov att åka in igen på grund av blindtarmen så tänker jag se till att jag blir av med den, om jag så måste skära ut den själv.

Nu iallafall har jag ett rum i behov av städning och lite prylar som är i behov av att paketeras in. Over and out.
Kommentarer
Postat av: Anna

Hej!

Jag ser att ni bakar ärtbulla till jul varje år precis som jag brukar göra. Ingen ärtbulla, ingen jul =)Jag tänkte höra om du vill dela med dig av receptet för jag är lite osäker på om mitt recept blev rätt avskrivet (min farmor har inte världens bästa handstil och jag har ingen kontakt med henne längre) och det smakar inte precis lika gott när jag gör det. Kan dock ha att göra med att jag måste grädda i ugn då jag inte har tillgång till vedugn.Har kollat runt överallt på internet men alla recept där så ska bröden vara tjocka och de ska ju vara så där riktigt tunna som ni gör dem!Här är iaf farmors recept:2 l mjölk

4 pkt jäst

1½ l pressad potatis

2½ dl sirap

4 dl socker

4 hg ärtmjöl

½ msk salt

2½ hg margarin

Vetemjöl till lagom konsistens

2011-12-16 @ 08:38:33

Släng en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

URL/Bloggen din:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0