Man måste dö några gånger innan man kan leva.Har slängt upp de tre inläggen jag hade på lager och tar nu en paus. Från bloggandet, från livet och från mig själv. Har fått lite för många motgångar den senaste tiden. Känner mig vilsen och vet inte riktigt hur jag ska ta mig upp igen. Behöver få plugg som ligger och gnager överstökat så jag kan lägga fokusen på mig själv. Behöver bli vän med mig själv igen. Personen jag ser i spegeln är inte min bästa vän just nu.

Jag hoppas iallafall att ni förstår. Att ni ger mig lite tid. Vi ses när vi ses.


If you don't know what feels like to have someone you love put a hand below you bottom rib for the first time, what chance is there for love?


Safari, part II


Och här kommer det. Det vackraste jag någonsin sett. Jag önskar att varje människa får uppleva det vi gjorde under safarin. Jag har aldrig sett en vackrare miljö eller några vackrare djur. Underbart. Dessa bilder får mig att längta tillbaka!

Ta mig tillbaka!


KÄRLEKSLISTA.Är du i ett förhållande? Ja.
Har du kysst någon idag? Johan. Rätt mycket. Gillar att kyssas.
Är du romantisk? Jag tror det iallafall. Älskar att lämna lappar och små presenter och skicka fina sms och skriva långa anteckningar på hans mobil.
Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Gillar inte riktigt ordet perfekt. Men Johan är väl så nära man kan komma. Jag kan vara mig själv med honom. Han är min bästa vän.
Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Den här var svår. Återkommer till denna.
Vad är viktigt i ett förhållande? Tillit, pussar, att man kan diskutera olika ting, att man kan vara sig själv och att man kan skratta tillsammans.
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Många gånger.
Har du lekt med någons känslor? Ja. Det har jag nog gjort. Dumt, känner jag så här i efterhand. Men å andra sidan så har någon även lekt med mina känslor.
Hur många har du varit ihop med? Det beror lite på hur man räknar. Tre eller fyra.
Länge höll ditt längsta förhållande? Åtta månader (and still counting!) med Johan.
Hur länge var ditt kortaste? Två veckor tror jag. Om man kan räkna det. Annars är det en månad. Om ens det räknas.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Förhållande.
Är du en bra pojk/flickvän? Ja, det hoppas jag.
Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Min Johan.
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Jag vet inte. Det borde jag veta. Ska kollas upp snarast!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Jag tror inte det. Det känns så riskabelt. Nästan som att ge det otur.
Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Dumpad, gemensamt beslut och dumpat. I den ordningen med.
Hatar du ditt ex? Absolut inte! Den första är en av mina bästa vänner, den andra hör av sig då och då och den tredje låtsas envist att jag inte existerar.
Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej. Alla förhållandena slutade av en anledning.
Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? En tjocktröja från mitt första riktiga förhållande.
När du vill ha någon, vad gör du? Skickar i väg ett sms eller liknande innan jag hinner ångra mig. Sen är man liksom redan på g.
Bästa raggningsrepliken? Tror jag inte har fått nån riktig raggningsreplik. Kan ha varit när en kille kom fram och berättade att hans ex hade brutit deras förlovning och att jag fick honom att tro på kärlek igen. Fast det var iochförsig lite läskigt.
Hur skulle den perfekta dejten se ut? Ehm. Den perfekta dejten hänger nog på vem man är på den med.
Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Johan.
Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Jag vet inte.
Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Klart jag vill. Jag vet inte. Känns fint att till och med ha lagligt papper på att man är tillsammans.
Vill du ha barn? Har tidigare fått kräkreflexer när någon har nämnt ordet barn. Men nu? Jag vill ha barn. Kanske inte riktigt nu, måste ju leva lite först, men om några år.
Blir du lätt kär? Jag tror att jag är kär väldigt lätt. Sen upptäcker jag att jag inte är det.
Vad faller du för? Jag tror inte att man kan svara på sådana frågor. Faller man så faller man.
Vad är det mest avtändande du vet? Folk som tror att de är så mycket bättre än andra.
Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Rätt viktiggt.
Har du fått ditt hjärta krossat? Ja.
Hur raggar du? Jag vet inte. Jag tror jag mest kollar killen i fråga i ögonen och ler rätt fånigt.
Har du en “utseendetyp” hos killar? Det kanska jag har även om jag inte vet om det själv.
Vem var din första kärlek? Jonas.
Vad tycker du om att ligga på första dejten? Äh. Ligg på!
Vad tycker du om one night stands? Varför inte? Tror det var mina goda vän Linnéa som sa: kör bara kööör!
Är kärlek allt i livet? Kärlek är grunden till allt.Safari, part I

Nu kommer de riktigt roliga delarna om Uganda. Nämligen Safarin! Så himla underbar upplevelse.Vi lämnade Soroti där vi hade spenderat den första veckan och åkte mot nationalparken. Riktiga turister som vi var så glömde vi blixtsnabbt bort allsången vi höll på med och slängde fram kamerorna när vi såg en livs levande babian! Han satte sig bredvid bussen och sprang med oss en liten bit när vi åkte igen.Rasmus njöt av den friska och nästa orörda (kan man säga så?) luften. När vi kom fram till nationalparken så såg vi en elefant! Den var väldigt långt borta iochförsig. Men det gottgjordes snabbt av en massa antiloper!När vi kommit fram till hotellet, sovit lite, ätit frukost och sådant så begav vi oss ut på den riktiga safarin. Med guide och allt. På bilden ovan ska vi åka flotte över Nilen.Och ungefär så här fin var soluppgången! Medan vi står och beundrar den vackra himlen så hör vi väldigt exalterade röster bakom oss så vi sprang över till andra sidan flotten.Och där får vi se flodhästar! Riktigt mäktiga djur det där. Stora med för den delen! Men det här var ett sånt himla roligt sätt att få starta safarin med, med flodhästar liksom.Här vet jag inte riktigt vad vi såg. Det kan ha varit lejonen som låg i en buske en bra bit bort. Det var ungefär här som jag förbannade mig själv för att inte ha tagit med zoom-objektivet. Jag menar, hur dum kan man vara?När vi kom tillbaka från safarin (fick inga fina bilder på djur den här dagen), så snodde den här sköningen Robins kakor. Trots en stor skylt där det stod att man inte fick gå runt med mat eller mata några djur så gick Robin runt med ett paket kakor och jag lovar er, killen har aldrig blivit så chockad som han blev när kakorna rycktes ur hans hand.Emil var helt klart snyggast klädd! Han var nog en crocodile dundee i sitt tidigare liv.Ludvig som spanar på flodhästar!Efter lunchen åkte vi upp för att se ett vattenfall ovanifrån och jösses vilka krafter det var!När vi skulle åka tillbaka så var tsetseflugorna (sprider hemska sjukdomar) sjukt många så vi fick lov att åka med rutorna stängda. Och det var första gången jag badade bastu i 90km/h! Antagligen sista också.När vi kom tillbaka till hotellet så badade några i poolen.Andra visade upp dagens outfit.


Och andra lekte schampooreklam och slängde sexigt med håret.
I nästan delen kommer fler bilder på alla fantastiska djur vi såg!


3. "In passing, also, I would like to say that the first time Adam had a chance he laid the blame on woman" - Nancy Astor

Nummer trés (försöker få lite nytta av tre år av franska i skolan) i den här lilla serien om kvinnor som inspirerar är:


Sofi Fahrman. Varför?

- Tre böcker är skriva och publicerade.
- Hon driver en tidning som kommer ut varje (?) fredag, Sofis mode.
- Hon bor i New York, hur ballt?
- Två säsonger av Stylisterna på kanal 5 play.

Ännu en kvinna som tog bort ordet lagom ur sitt ordförråd. Jag menar, TRE böcker, det är väldigt imponerande. Speciellt när de har sålt riktigt bra med. Hm. Behöver man säga något mer om denna kvinna? Tveksamt.

JC.


För några dagar sedan låg ett paket i hallen när jag kom hem. Det var ordentligt inlindat för att undvika skador och jag hade absolut ingen aning om innehållet. Först när jag tog upp paketet, kände längs kanterna och sedan skakade det som jag förstod vad det var. Kartongen är den enda jag någonsin sett som har ett korsord på sig (redan nu kan säkert några av er gissa vad det är):Och skaparen av innehåller heter:Nu borde nästan innehåller vara självklart. Det var nämligen dessa som låg i:Jeffrey Campbell, Lita, distressed leather, black. För att vara exakt. De är perfektion i skoform och har en hedersplats ovanför min säng. Bästa köpet jag har gjort i år? Mycket möjligt mina vänner. Mycket möjligt.

(funderar starkt på att begravas i dessa skor)

CHATROULETTE.
Vissa människor är så himla fina och roliga.

2. "Women are always beautiful" - Ville Valo


Här kommer kvinna numéro två som inspirerar:

Kenza Zouiten.

Hon har en kropp många av oss skulle döda för, eller iallafall för hennes gener. Hennes garderob skulle antagligen ännu fler av oss döda för. Men återigen har vi en vacker kvinna som både har ett hjärta och en hjärna. Hon är designer både inom skor (wildflower), skinnkläder (jofama) och smycken (guldfynd). Hon är lett två olika webshower, modelljakten och Kenza & Tyra show. Hon har gjort flera modelluppdrag för till exempel Café, Nelly, King osv.

Men hon vet vad som är rätt och fel här i världen och försöker hjälpa människor genom att till exempel vara världsförälder. Hon lägger upp bilder på sig själv när hon är sjuk och osminkad, visar att hon också är mänsklig. Hon är någon som har varit ärlig och sig själv ända från början. Även om hon nu är rik, känd och eftertraktad så är hon fortfarande sig själv. Något jag tycker är starkt. Hon berättar gång på gång hur viktiga hennes vänner och familj är. Något jag håller med om, man ska aldrig glömma vart man kommer ifrån.

1. “Man loves little and often: Woman much and rarely”

Har tänkt på det här med förebilder och folk (kvinnor) som inspirerar. Så jag tänker göra en liten följetong med olika kvinnor som inspirerar just mig, sounds good?

Först ut har vi iallafall:Isabella Löwengrip. Det är antagligen flera stycken där ute som har trott (kanske till och med fortfarande tror) att hon inte är mer än en ytlig blondin. Men ack så fel du har. Denna kvinnan inspirerar mig nästan mer än någon annan. Jag menar, hur många kvinnor känner du till som har åstadkommit så mycket som hon har trots sin unga ålder? Vi listar upp några saker!

- Hon har skrivit en bok och en till är på väg.
- Hon driver sin egen tidning som hon har startat själv.
- Hon har ett investföretag som hon har kunnat starta med sina egna pengar.
- Hon föreläser runt om i Sverige om entreprenöskap.
- Hon har en egen klädkollektion, Classified.
- Hon hade en egen webshop och nu håller hon på att öppna en ny.

Det finns ingenting som denna kvinna inte kan göra. Hon har visat för hela världen att en ung, blond kvinna inte har några begränsningar. Men det är inte bara vad hon har åstadkommit som inspirerar mig. Utan det är vem hon är och vad hon står för. Hon är inte pinnsmal, men hon älskar sin kropp och sina kurvor vilket bevisar för alla att man inte behöver ha en viss kroppstyp. Hon har öppnat sig om akneproblem, överfall och hotbrev. Hur många andra bloggare har gjort detta? För att inte tala om alla gånger hon har försvarat sig mot alla kommentarer hon har fått på grund av hennes pappa, hårfärg eller liknande. Hon ger svar på tal och de svaren är klockrena. Hon bryr sig om unga tjejer i Sverige. Vill att vi ska bevisa att vi kan.

Ibland när jag känner att jag föralltid kommer vara en medelsvensson i landet Lagom så brukar jag tänka på Isabella. För om ingenting är omöjligt för henne, då borde väl ingenting vara omöjligt för mig heller?BLOODY MARY.
För någon dag sen kom denna kartong hem till mig. Vi ser vad som fanns i!Inuti låg det två svarta tygpåsar, men det är givetvis inte dem som var det intressanta i kartongen. Påsarna innehöll nämligen.... de här! 200 riksdaler för ett par skor som jag skulle kunna ta med i sängen och sova med. Skyhöga och livsfarliga visserligen, men kom igen, hur underbara? Ska försöka fixa en bild eller två när de sitter på mina fötter. Och bara en liten sidnot så här: om det fanns ett jobb som innebar att hitta snygga skor till nästan inga pengar alls så skulle jag nog vara chef. Ungefär så nöjd är jag just nu!

BLUE.
Har haft två blåa dagar. Igår var det en kornblå tröja över en vit skjorta och idag blev det blåbär och vanilj i en plastmugg. Just nu är det dock samhällsplugg, julmusik i bakgrunden (ska lägga upp jullistan när den är komplett) och en eller två chokladbitar. Försöker ignorera skolan som hänger likt en tung ryggsäck på mina axlar och fokuserar istället på allt som är på väg!

- Stockholm med min man, där det även blir första adventsfirande och lite kikande på julskyltning!
- Julbrödsbak
- Ta fram adventsljusstaken
- Paulines födelsedag (nu är det inte långt kvar darling)
- Julklappsinslagning
- Köpa julgran
- Pulkarace och grillad korv i kylan
- Möjligheten att glida ner för hela backen och ner till mig (tricket är rätt par skor)
- Dagen innan julafton med allt pyssel
- Julmys med tjejerna!
- JULAFTON
- Juldagen: ärtbulla med julskinka och så lite fest på det

Ja. Jag tror ni förstår. Om jul vore en religion så skulle jag vara evigt troende. Men helt ärligt, nästa vecka börjar det bästa jag vet, första advent är alltså här och nedräkningen börjar officiellt.I FOUND YOU.


Jag kan inte ens räkna hur många månader det var sen jag skrev. Men idag tog jag med mig datorn och gjorde det. Jag skrev på boken. På min dröm. Och jävlar vad underbart det kändes.

L.
Just nu saknar jag den här tjejen otroligt mycket. Med henne känns allting fjäderlätt och bekymmersfritt. Hon bor ju trots allt i staden som aldrig gör mig besviken. Men hon gör mig inte heller besviken. Hon slåss himlans mycket och äter upp tårtor innan man själv ens hinner ta fram en sked. Men hon har gjort så jag har fått stå stilla mitt på en gata i fem minuter för vid minsta rörelse så skulle jag antagligen kissa på mig av skratt. Hon har gett tjockiskvällar en helt ny mening och att vara naken är nu en standard i hennes bostad (less is more). Vi brukar ligga i en hög i hennes bäddsoffa och skratta åt meningslösa ting som ingen annan förstår.

Jag behöver fjäderlätta ting som ingen annan förstår. Du vet, jag behöver dig.

FROM YOUNG, WE WERE TAUGHT HOW TO LOVE.

Bilder funna i en mapp vid namnet Kärlek i min dator.

Har knappt haft tid att andas den senaste tiden, därav den rent av hemska uppdateringen. Ska försöka skärpa till mig på den fronten. Börjar ta med mig kameran överallt redan imorgon, sounds good? Ska även börja skriva igen (många löften nu). Men mest för min skull. För min dröm.

Har börjat fundera på nyår. På det nya året. 2012. Har några nyårslöften jag tänker viska till en himmel fylld av fyrverkerier vid tolvslaget. Om jag kommer lyckas hålla dem? Vissa är tveksamma, andra känner jag mig säker på.

Imorgon kör vi tredje provet på mindre än två veckor. Denna gång ekonomisk geografi. Vad det är för något? Ja, den som ändå visste det. Nu bör jag iallafall plugga lite mer om strukturovandling och handel och sånt. Woop woop. Och ni, blir jag så här dålig på att uppdatera igen så får ni säga åt mig på skarpen. Puss
JUUULIETT.
Går in på Julias blogg. Bläddrar neråt litegrann och hittar mig själv. Blir så förbaskat glad att dagen genast blir lite bättre. Lite lättare att ta sig igenom. En påminnelse fick jag på köpet. Har ju lovat er att aldrig sluta skriva. Har lovat mig själv med för den delen. Måste börja skriva igen. Iallafall, tack Jullebulle!

K.
Men alltså. Hur vacker är hon inte?


FÖR DIN ÖVERLEVNAD.


Den här stunden är den värsta tiden på hela året. När träden har tappat alla sina färgglada löv och står nakna, solen syns knappt bakom alla gråa moln och mörkret knackar på dörren redan innan klockan slagit fem. Därför tänker jag göra en liten överlevnadslista, för att överleva den här delen av hösten.

1. Tänd en massa ljus. Gärna något som luktar gott. När dygnen är så mörka behöver man lite extra ljus.2. Går du runt i mörka, trista färger under denna årstid? Släng på dig den färggladaste tröja du har. Jag hade en skrikig, rosa tröja på mig förra veckan och hela dagen kändes det som om jag hade en liten del av sommaren på mig.3. Ta din bästa vän och se någon av de där nästan pinsamt tjejiga filmerna. Som det är omöjligt att inte fnissa åt.4. Unna dig något fint. En massage eller ett fint smycke. Eller ännu bättre, skor! Man kan aldrig ha för många, right?5. Ha pusskalas med den du älskar eller med något ragg på krogen. Pusskalas muntrar alltid upp en!6. Ta med dig datorn in i badrummet, sätt på en bra spellista medans du duschar och sjung så högt du kan! Gärna till en låt man kan göra lite moves till med. Funkar givetvis utanför duschen med, men enligt min personliga åsikt så låter ens sångröst mycket bättre när man duschar.7. Baka! Gör kanelbullar eller varför inte lussebullar? Det är ju snart dags. Så när hösten känns alltför jobbig, ta en bulle. Eller ät upp alla på en gång. Funkar det med!8. Gå på till exempel ett spinning-pass och kör slut på dig. Efteråt är man helt tömt på både svett och känslor. Man mår nästan löjligt bra efteråt. Kalla mig galen men det funkar! (här hittade jag ingen bra bild så ni får nöja er med den här istället).9. Titta på gamla bilder på dig och dina vänner. Jag gjorde det förra veckan och satt med ett leende som gick från det ena örat till det andra.10. Gå in på norweigan eller ryanair och kolla på löjligt billiga flygresor till Italien, Paris, London eller någon annan vacker plats.Snodde denna idé från Jullebulle. Förlåt, eller kanske tack? Bilderna är antingen mina eller Angelicas, Felicias, från Nelly eller av okänt ursprung.


ATT VARA POSITIV.


Jag vet inte om ni där ute vet om detta (antagligen inte alla), men jag är en sådan person som ger upp. Allt för ofta upprepar jag meningar som: Det kommer inte att gå. Jag orkar inte". Det är för svårt. Jag är inte tillräckligt förberedd.

JAG. KAN. INTE.

Min dröm är att skriva en bok. Att bli författare. Det är precis samma dröm som säkert tusentals, om inte miljontals, andra här i världen har. Så vad är till min fördel? Vad säger att en liten artonårig tjej från Leksand kan göra något så stort som att skriva en bok? Jag har tappat räkningen på alla gånger jag har försökt och misslyckats. Eller snarare gett upp. För jag har inte tid, ingen inspiration och inget förlag skulle ändå ta sig an min bok. Men så ibland ställer jag mig frågan: hur fan kan jag veta det? Jag ger upp när skolan blir för tuff, när tyngderna börjar bli väldigt tunga i gymmet och när det kommer till mina drömmar. Mitt psyke är svagt med andra ord. Ett svagt psyke går inte ihop med stora ambitioner och drömmar. Så vad gör man? Ni har säkert hört svaret förut, dela upp era mål. Jag har hört det tiotals gånger men aldrig riktigt förstått innebörden. Förrän nu. Jag vill skriva en bok. Men jag borde antagligen dela upp mina mål. Kanske till att skriva ett kapitel varannan månad? Bli krönikör istället? Eller så borde jag se om jag ens kan fortsätta novellserien som jag började på för ett bra tag sen. Varje maratonlopp börjar med ett steg. Det går inte att fuska. Jag har försökt och det har slutat med att jag har brytit ihop och gråtit i mammas famn.

Har du någonsin sagt till dig själv eller någon annan "jag har försökt men det gick inte"? Fråga dig själv igen, försökte du verkligen? Helhjärtat alltså.

Bryt ner dina mål i mindre bitar och vänd dina tankar till: Det kommer gå. Det kommer vara skitsvårt men jag ska lyckas. Jag kommer klara det här. Positivitet är sjukt underskattat. Och speciellt så här i höstmörkret är det svårt att vara positiv. Men försök. Det tänker iallafall jag göra.

If you only do what you know you can do, you never do very much.
- Tom Krause

SYSTERYSTER.
Idag fyller min finaste syster 23 år, GRATTIS! Eftersom hon bor i Uppsala så firade jag henne genom att skicka ljudklipp inatt när klockan slog 00.00. Hoppas att din dag blir himlans fin syster och att vi snart träffas. Jag både saknar och älskar dig. Återigen, GRATTIS!


FREDAGSLISTA.


Favorit..

Plagg: Nu måste jag tänka vad jag ens har i min garderob. Får man återkomma?Låt: Eagle eye cherry med Save tonight. En låt som aldrig kommer dö ut.

Fik: Södergårdens café. Det är ett litet, litet café med udda stolar och bord och med de godaste varma mackorna.

Klubb: Är inte så där jätteerfaren när det kommer till klubbar. Men på sätt och vis blir väl klubben vad man gör den till, right?

Artist/band:
Jashua Radin. Vet inte hur många gånger hans låtar har stått på repeat.

Man: Johan, visste inte att sådan här kärlek var möjlig att känna.

Kvinna: Mamma! Och så syster förstås.Djur: Fidde. Samt alla andra djur här i världen förutom tvestjärtar.

Inredning: En blandning mellan gammalt och nytt. Älskar prydnader likt dessa, vill fylla hela min framtida lägenhet med dem.

Jag hatar: Människor som på något vis får en att må dåligt eller som får en att glömma sina drömmar.

Jag älskar:
Familjen, Johan, att skriva, fotografera mina vänner, upptäcka nya platser och allt som har med julen att göra.Jag brinner för: Ord i alla dess former.

Jag kan dö för: Familjen.

Jag trodde aldrig:
Att en kärlek som denna faktiskt existerade. Samt att det var så otroligt lätt att tappa fokusen från ens drömmar och mål.

Jag vill tro:
Att varje människa har något gott i sig (och då pratar jag inte om godis) och att det faktiskt kommer något gott ur varje ont ting, för ibland känns det inte så.

svart/vitt
fisk/kött
fest/hemmakväll
bohemiskt/ljust och fräscht
alkohol/alkoholfritt
kladdkaka/morotskaka
chips/godis

Bästa..

Ligget: När man inte kan få nog av varandra. Man kan inte kommer tillräckligt nära varandra.

Festivalen: Storsjöyran förra året. Jag jobbade visserligen den festivalen men jösses vad kul det var!

Bilden: Någon av dessa..
Tidningsomslaget:
Är inte så insatt på just tidningsomslag men Vogue brukar väl ha fina? Eller?

Skivan: Joshua Radin - We were here.

Lägenheten: Den med en walk in-closet och en hel vägg fylld med böcker. Som jag själv har inrett och som bara är min.

Julen: Bästa? Svårt. Kanske den när min moster helt plötsligt bestämde sig för att rimma på alla paket, oavsett om hon visste innehåller i paketet eller inte.

Sommaren: Förra sommaren. Det var då jag började lära känna mig själv ordentligt.Hösten: Förra hösten. Jag umgicks med mina tjejer met hela tiden och kände att livet lekte på bra.

Resan: Uganda! Resan som inte går att beskriva med ord. Får ni chansen att åka till ett liknande land så ta den! Ni kommer inte ångra er. Man växer bra många centimeter under en sådan här resa.När jag var 16 ville jag: Uppleva äkta kärlek, skriva en bok, flytta till England och leva som på film. Jag var ung och dum och trodde att allt var lekande lätt.

När jag var 20 hade jag precis: Är inte riktigt där än, så vi får återkomma till denna fråga.

När jag var 10 fick jag: Ett nytt hem. vi flyttade från Svigattu 24 till Sjögattu 13, dessa adresser ligger cirkus en kilometer ifrån varandra. Men åh vad jag trivs här på Sjögattu, i ett hus som hela familjen har hjälpt till att bygga.

När jag var 25 åkte jag: Till något vackert och intressant ställe hoppas jag. Kanske Paris. Eller Rom!

När jag var 30 ville jag: Knepiga frågor det här när man bara är arton vårar. Jag kanske vill ha barn när jag är 30? En liten plutt som skriker och är dryg.

Jag kommer aldrig glömma:
Vart jag kommer ifrån.

Jag kommer alltid: Minnas mina drömmar och vilja hjälpa andra människor.
Listan tagen från Sandra.

UGANDA PART IIII

Nu är jag hemma från både Italien och Sundsvall vilket betyder att det kommer bli lite mer liv i bloggen igen!Nästa stopp på vår resa var på en secondary school (ungefär som låg/mellanstadiet).Även dessa barn hade en massa sånger och danser att visa upp. Deras kulturdans var himlans bra! Borde finnas en film på den hos någon av alla mina klasskompisar.. Iallafall, här ovan har ni Ludvig!Efter showen så skulle vi dela ut ballonger vilket resulterade i totalt kaos. Jag såg till att bli av med mina ballonger så snabbt som möjligt. Rasmus däremot försvann i ett hav av barn och utsträckta armar.Senare den dagen (tror jag, eller så var den nästa dag), så gjorde jag ett besök hos min brevvän. Denna upplevelse var bara obehaglig så den pratar vi inte mer om. På bilden ser ni iallafall min brevvän (höger) och två av hennes systrar.Efter besöken hos våra brevvänner så var det dags för fotboll! Vi mötte några från våran vänskola, till den största delen var det våra brevvänner.  Jag var ungefär så här taggad (se ovan). Av något oförklarlig anledning placerade dem mig, som är sämst på foboll, närmast mål. Där såg jag till att roa publiken, mer eller mindre avsiktligt. Men det viktigaste av allt är såklart resultatet och jag kan glädja er med att vi vann!Och så här vacker var himlen efter matchen. Första gången jag någonsin ser TVÅ regnbågar samtidigt.Dagen efter, eller vilken dag det nu var, åkte vi till en väderstation som bland annat innehöll den här spåkule-liknande saken. Den mätte (tro det eller ej) antal soltimmar per dygn! Genom kulen så brände solens strålar hål på den lilla pappersbiten och på det viset kunde man se antalet soltimmar. Dock så var resten av väderstationen ungefär....såhär intressant!Dock lyckades vi få upp humöret lite tack vare våran trötthet och därigenom vår dåliga humor.

På kvällen var det avslutningsmiddag i Soroti och den såg ut ungefär så här.


Och här någonstans tog batteriet i min kamera slut vilket antagligen är tur, för jag vet inte om ni klarar av så många fler bilder på min stiliga klasskamrat med namnet Johan. Så här avslutar vi både vistelsen i Soroti och denna delen av resan. Vilket är perfekt för nästa delen kommer bli himlans bra. Då kommer nämligen min favoritdel av resan, SAFARIN!

RSS 2.0