TACK OCH ADJÖ.
Ibland kan inte ett klockslag komma snabbt nog och jag tackar gudarna för att det bara är timmar kvar tills jag lämnar detta land för femte (!) gången i år. För den här gången behöver jag säga tack och adjö till Sverige. Vet ni vad det bästa är? Att planet kommer landa i Italien. Ja, ni läste rätt. Italien. Dit jag har velat åka hur länge som helst och nu ska jag få spendera fyra dagar där. Att det enda jag kan säga på italienska är "vila i frid" struntar vi i. Adjö Sverige och adjö Leksand!

BUT THE FIRE IS SO DELIGHTFUL.


Jag vill ha:Ett tunt lager morgonfrost på de små växterna.En bagarstuga fylld med julsånger och julbröd.Mjölkrig med syster.Julstjärnor i fönstren som syns ända från vägen.Lussebullar tills man får ont i magen.Behovet av en varm kopp choklad för att kunna värma mina frusna fingrar.Pulkarace med grillad korv och fula, men ack så sköna mössor!Frost på fönstret så solen bara kan skymta in litegrann.Högar av paket som ligger i min soffa som bara väntar på öppnas.En samlad släkt i skenet av en julgran.Fina böcker att krypa ner under täcket med på julaftonskvällen.

UGANDA PART III
Sista bilden. Det enda som passerar mitt huvud? Lejonkungen.

UGANDA PART II
Efter besöket i byn så åkte vi till ett berg där vi såg olika grottor och grottmålningar. Inte bästa besöket precis, men det var ändå kul att se.Dagen efter (tror jag), så åkte vi till ett rehabiliteringscenter för handikappade! Det här var däremot ett helt otroligt besök. Dessa barn hade blivit utstötta från sina egna familjer och tack vare en kvinna (en eldsjäl) så hade de fått en andra chans. De var så glada, starka och gjorde ett rejält intryck.Efter en fotbollsmatch där vi fick spö (!) så spelades det lite musik och folk dansade. Här ovan ser ni Joel!Sedan lekte vi hela havet stormar och återigen åkte vi på förlust.Dagen efter handikappscentret så var det en välkomstceremoni på våran vänskola Soroti SS. Detta höll på i hur många timmar som helst och den starka solen höll på att ta kål på oss. Men så kom en dansgrupp och dansade så vi blev lite gladare.
Fina och mindre fina vänner!Ah! Det här brödet alltså. Fick i mig bra många på de där två veckorna. Två kvällar i rad blev detta bröd med nutella middagen för mig och Olivia. Det kallar jag för en rejäl middag!

Morgonen efter var så otroligt vacker, så den får ett eget inlägg och dyker alltså upp i del tre.


YESTERDAY. SO YESTERDAY.


Lite av gårdagen som fångades med mobilkameran. En riktigt bra kväll, speciellt med tanke på att det var min första kväll med tjejerna på evigheter! Som jag har saknat dem. Vi drack, sjöng, skrattade och dansade hemma hos Pauline innan vi styrde stegen mot Baren där det var studentfest! Trevligt att träffa en massa folk och underbart att få dansa av sig lite. När stängningstiden ankom så gick jag och kröp ner i pojkvännens säng. Fin kväll, mycket fin.MOA I VARDAGSRUMMET.
Finns det något mer klockrent? Skrattade tills magen gjorde ont mitt i matsalen när Johanna visade mig detta klipp. Har även kommit på att under en hel dag på studentveckan så ska jag gå runt i mustasch och skägg. Värt! Annars då? Studentfest imorgon, bakispannkakor på lördag (ännu mera värt!). Plugg resten av helgen. Ovärt.INSPO.


Ja. Jo. Så här skulle man helt klart kunna gå runt nu när temperaturen börjar gå neråt.


Sources: Angelica, Kenza, Stockholmstreetstyle, Felicia.


Mobilblogg 1.0


Första gången jag mobilbloggar, resultatet kan bli intressant. Iallafall, har fått virus på min kära dator (himlans trevligt) och därför kommer det nog dröja lite med ordentliga inlägg. Ska dock göra mitt bästa! Efter en välbehövlig pyjamashelg är det bara jag, bror och hunden hemma då båda föräldrarna har flytt utomlands. Mysigt, men en aning tyst och tomt. Har tänkt lite på framtiden med, vart man egentligen ska ta vägen. Försöker hålla alla dörrar öppna och lita på magkänslan när valet måste göras.

Inte så mycket mer jag ville dela med mig av. Vi ses när vi ses!


UGANDA - PART I
Efter en tågresa ner till Arlanda och sedan flyg till Heathrow så gjorde vi ett obligatoriskt stopp på Starbucks för en caramel cream!
Eftersom vi hade lite mer än tre timmar att slå ihjäl så blev det även ett ölstopp!Efter en 8 timmars flygresa ner till Entebbe (Uganda) så var vi ungefär så här pepp!Fast fem minuter senare så var vi ungefär så här trötta..På vägen från Entebbe till Soroti där vi skulle spendera första veckan så stannade vi till vid Nilens källa, Victoriasjön. Här hade man tydligen spridit askan från självaste Gandhi.

Efter en liten båttur så stannade vi till på en ö där det togs lite kort.När vi efter en förskräcklig bussresa äntligen kommit fram till Soroti så var det kolsvart ute och vi somnade vi två röda i våra himmelssängar (läs: myggnät). Dagen efter tog vi en promenad ut i en by där vi hittade massa söta barn att ta kort på. På bilden ovan visar Sara bilderna hon tagit.Jag, Emma, Olivia och en massa barn.När det var dags att åka igen så hade tydligen bussen fastnat, så då fick våra starka karlar i klassen göra en insats!Och med den här fina flickan avslutar vi del 1!

NO REGRETS.
NINETY-FOURTY.
Igår fyllde min mormor 90 år. Idag har min moster varit gift med sin man i 40 år, rubinbröllop. Det är lustig hur tiden som går så sakta, plötsligt springer förbi en. Lämnar en förvånad bakom sig.

OKTOBER.

Glömde berätta att jag försvann till Afrika i två veckor, bra jobbat Lisa. Nu är jag iallafall hemma igen efter en upplevelse utan dess like. Obeskrivligt. Ska berätta så mycket det går ikväll, för alldeles strax ska jag iväg och fira mormor som fyller 90!

En sak som slog mig när jag kom hem var att jag har missat hösten. Det känns lite ledsamt, hösten är ändå en vacker årstid.

RSS 2.0