Att blotta sig själv.


Döm mig inte.

Ända sedan december har jag mått dåligt. Jag har gråtit inne på skoltoaletter, åkt hem från skolan med en påhittad huvudvärk, svurit åt Gud och undrat varför han är så dum. Varför? Av flera anledningar, några väldigt personliga, men även för att jag helt plötsligt har blivit så negativ. För något år sedan var det väldigt få saker som kunde få mig att må dåligt, de tre senaste månaderna har jag kunnat bryta ihop för att pojkvännen inte hann ge mig en puss innan han åkte.

Jag har brutit ner mig själv. Bit för bit. Helt plötsligt var allting fel. Jag snuddade gränsen till IG på alla prov och klarade mig tack vare snälla lärare, hur kunde jag sjunka så lågt? När man vill bli psykolog måste man snudda gränsen till MVG, om inte mer. Jag tappade mina vänner och tänkte att ingen förstår, bryr sig och ingen behöver lyssna på mina problem. Med andra ord så ville jag inte vara en börda för dem. Jag kände mig otillräcklig som flickvän, varför bakade jag inte oftare eller hade sex fem gånger om dagen? Varför var jag inte tillräcklig?! Jag har stått naken framför spegeln och hatat personen mitt emot mig. Tårarna vaggade mig till sömns när jag var övertygad om att jag var tjock och äcklig. Helt plötsligt var magen två gånger så stor och den kroppen som kallas för min var allt annat än min. Jag har tackat ja till jobb jag inte alls hade tid med, men jag behövde ju pengarna.

Till slut kunde jag inte andas. Jag var trött på den jag hade blivit, på att jag grät hela tiden. Men framför allt var jag trött på att inte ens kunna fylla lungorna med syre. En vacker vän tog ner mig på jorden och sa: "Sen handlar det om inställning, man måste vilja, man måste kunna stoppa ångesten och sluta stressa jämt, ta dagen som den kommer och inte känna en sådan jävla press". Jag fick världens väckarklocka och det slog mig att jag definitivt inte skulle börja må bättre av att säga till mig själv att jag är tjock, inte kan, är för dålig osv. Att ändra inställning kanske inte skulle göra mirakel över natten, men jag bestämde mig för att försöka. Resultatet? Jag mår bättre. Helt plötsligt uppskattar jag solen mer, känner hur den värmer rakt in i själen. Jag tänker att ett G i naturkunskap inte kommer få jorden att gå under. Om jag vill ha glass i stora lass så ska jag äta det, det är ju trots allt min mage det hamnar i. Jag tackar ja till jobb så länge det inte begraver mig i stress.

För mig blev vändpunkten när jag insåg att min negativa inställning drog ner mig i en mörk spiral som gjorde allting värre. Jag tänker bli mer positiv.

Och jag ska lära mig att älska mig själv igen.

Att publicera detta inlägg är allt annat än lätt. Det har legat bland mina utkast i nästan två dagar nu. Jag säger sådant som ingen egentligen pratar om och jag blottar en stor del av mig själv. En stor del som knappt någon vet om. Men det kanske kan hjälpa någon där ute. Som precis som jag har haft ett helvete. Det här är till dig som har ont inom dig.


Ärlighet varar längst.


Ikväll, eller kanske imorgon, så tänker jag vara ärlig mot er. Om jag har tillräckligt med mod det vill säga. Men det jag vill få fram kanske kan hjälpa någon där ute. Vi får se. Jag kanske hittar modet.

Fight for your dreams and your dreams will fight for you.

I lördags sa mamma att det var synd att jag inte fotograferar längre. Jag håller med. Men när dagarna består av plugg, träning och jobb så finns det ingen tid. Det finns ingen tid att göra det jag älskar längre.


.


Åh kärlek, var inte kärlek menat som något enkelt att ge,

och när blev kärlek så svårt att få?
Vi ses aldrig mer - Del IIII


OKTOBERI september/oktoberskiftet var jag ju som ni säkert vet i Uganda, landet jag aldrig glömmer.Helt otrolig resa som innebar så mycket känslor att jag inte kunde göra någonting under veckan efter att vi kommit hem. Jag var helt förstörd och mamma beordrade mig att ha en pyjamashelg som faktiskt hjälpte!Strax efter att jag hade kommit hem från Uganda så tatuerade jag mig! Glömmer bort budskapet ibland, måste bli ändring på det.Strax därefter så blev det studentfest med bästa tjejerna! Detta var även senaste gången jag drack, har varit nykterist i några månader nu.Fina Olivia.

NOVEMBERJag och Malin satsade på energi i novembermörkret.I oktober kom även dessa helt jävla underbara skor hem till mig. Det blir invigning på torsdag!Jag och min kärlek åkte ner för att spendera en helg i storstaden. Den blev rätt så partypoopad på grund av härliga parkeringsböter och det trista vädret, men det var ändå fint att få komma iväg lite.

DECEMBERVi startade december med att baka ärtbulla!Sen började min blindtarm krångla för andra gången på ett halvår och jag blev inlagd över natten. Är trött på min blindtarm nu, hade gärna blivit av med den!Sen blev det julafton och tomten kom på besök! Helt klart finaste tomten jag har sett hittills.Och efter jul så kommer ju såklart nyår som spenderades med dessa tre finingar som vägrade vara med på bild.

Och det var mitt 2011!I'm fancy.Helt stört snygg tjej. Kroppen. Kläderna. Håret. Fotografiernas helhet. Kan inte säga annat än i love it.


Leksand.cc - del II


Här kommer del två om Uganda! Del ett hittar ni lite längre ner på sidan.


Man har rätt att älska vem man vill på denna jord, oavsett kön eller ras. Slutdiskuterat.
Vackra ting.


Flera gånger har jag fått frågan om var jag hittar alla vackra bilder och liknande. Här nedanför har ni svaret.Perfect bucketlist.

Här kan alla skriva deras egna "att göra innan man dör"-lista. Hittade denna sida nyligen och förbluffas ständigt över hur vackra tankar människor har. Har sparat fler bilder än jag kan räkna och antagligen kommer fler sparas innan jag känner mig nöjd.We heart it.

En sida fylld med bilder med allt mellan himmel och jord. Från fina pojkar till söta djur, från kloka ord till vackra bilder. Så himla fint.Reasons to love being alive.

Åh. Hittade denna sida så sent som idag. Vill bara gå igenom sida efter sida. Här kan alltså människor skicka in bilder med orsaker till varför man ska älska att leva. Återigen förbluffas jag av vackra tankar.Love is a letter sent thousands of times
.

Den här sidan känns självklar. Hur skulle den inte kunna vara med på min lista över sidor med vackra ting? Den handlar ju om kärlek. Ingenting annat, bara kärlek i alla dess former. Behöver jag ens säga något mer? Kärlek som är det vackraste som finns.


"Jag tycker du har fel".
Den 29e januari la Blondinbella upp bland annat dessa två bilder i ett inlägg i sin blogg. När jag skriver detta så har det inlägget fått 1093 kommentarer. Förstår ni hur många det är som har tagit sig tiden att skriva en mening, oftast flera? Det som gör mig mest upprörd är de som börjat prata om övervikt, att hon är tjock, bukfetma, en dålig förebild samt andra elakheter. Om Bella är definitionen på tjock och övervikt så vill jag inte ens veta vad deras definition av ordet smal är. Hon förespråkar varken barnmatsdieter eller att äta på McDonalds varje dag. Hon uppmuntrar unga tjejer till att älska sig själva och sina kroppar. Dessa bilder kommer stärka hundratals tjejer som tidigare bara sett pinnsamala Kenza och Angelica Blick i bikini i bloggvärlden. När till och med föräldrar går in på hennes blogg och fäller kommentarer om att Bella är tjock och överviktigt samt är en dålig förebild för deras döttrar så har det gått för långt. Speciellt när en pappa inte kan kontra ett motargument med något annat än "Jag tycker du har fel", ungefär i samma klass som vad en åttaåring hade sagt.

Skäms på er. Helt ärligt, skäms! Ibland undrar jag vart världen är på väg.

RSS 2.0